Een terugblik op onze deelname tijdens twee Kennisdagen

Piw cirkel cmyk100 rode lijn 1

Net voor de zomervakantie hebben we met veel plezier deelgenomen aan de Kennisdagen PIW, rondom de thema’s Graverij en Instandhouding Waterkeringen. Vooral ons graafwerend INOGRID en onze biobased geotextielen stonden volop in de belangstelling.

Enthousiaste reacties op onze graafwerende innovatie INOGRID®

Onze innovatie INOGRID® mocht op veel positieve aandacht rekenen. INOGRID® is ons ‘bever- en dassengrid’, dat we in eigen beheer hebben ontwikkeld naar aanleiding van concrete vragen uit de markt. De unieke methode waarmee het grid wordt aangebracht is het resultaat van een nauwe samenwerking met B. Minekus Zuidland B.V..

Inmiddels heeft INOGRID® zich bewezen in diverse pilots van waterschappen Brabantse Delta en Hollandse Delta.

Een gerichte aanpak tegen graafschade dus, met veel voordelen:

• Bewezen effectief tegen graverij in oevers, dijken en taluds

• Diervriendelijk vanwege de uitgekiemde maaswijdte van 4 x 4 cm

• Met ecologisch verantwoorde coating, ter voorkoming van uitlogen

• 100% recyclebaar in alle elementen, met behoud van technische eigenschappen

• Horizontaal én verticaal toe te passen tot 3 meter diepte dankzij Minekus’ gepatenteerde drukmachine: gering grondverdringend en dus minimaal invasief voor de omgeving en (bodem)biodiversiteit

 

Volop interesse voor onze biobased geotextielen

TEFAB is al 35 jaar de betrouwbare leverancier van geotechnische textielen, grids en folies uit Gilze. Wij kennen dus als geen ander het nut en de noodzaak van onze traditionele geoplastics. Maar als ‘biobased bondgenoot’ hebben we tijdens de Kennisdagen óók van de gelegenheid gebruik gemaakt om bezoekers kennis te laten maken met onze duurzame alternatieven voor geoplastics. Bijvoorbeeld voor tijdelijke PIW-toepassingen. Een van de reacties is ons in het bijzonder bijgebleven:

“Het is schokkend hoeveel geoplastics wij als waterschap in natuur en water aantreffen als werkzaamheden aan bijvoorbeeld dijken al lang zijn afgerond. Met deze natuurlijke producten kunnen we die schade beperken.”

De biobased producten waar het om gaat:

• Jute met treksterkte

• Kokos

• PLA, geweven en niet-geweven

• Bentoniet

 

Meer weten?

De Kennisdagen gemist, onze stand niet bezocht, of gewoon nieuwsgierig naar TEFAB, ons INOGRID®, of ons biobased en traditioneel geotechnisch assortiment? Kijk dan zeker eens op www.tefab.nl voor meer informatie, of neem contact met ons op. Telefonisch via +31 (0)162 455 515 of via e-mail: sales@tefab.nl. Onze geotechnisch adviseurs praten u graag bij. Ook bent u van harte welkom in onze showroom, om fysiek kennis te maken met onze producten. Als u vooraf een afspraak maakt, zorgen wij dat eenzelfde goodiebag vol informatie en samples voor u klaarstaat, die standbezoekers tijdens de Kennisdagen ook meekregen.

 

Direct meer info? Klik en lees:

Download hier onze brochure

Bekijk onze website over INOGRID.nl

Ook bent u van harte welkom in onze showroom, om fysiek kennis te maken met onze producten. Als u vooraf een afspraak maakt, zorgen wij dat de goodiebag vol informatie en samples voor u klaarstaat, die onze standbezoekers ook meekregen.

Geplaatst op 1 september 2023