Verdere uitbreiding biobased assortiment met PLA

Picture 020 duracover 1030x773

Ook in de wereld van GWW en Infra wint het duurzame denken aan terrein. Wij merken dat vooral, doordat steeds meer van onze klanten vragen naar natuurlijke alternatieven voor hun polypropyleen geotextiel. Om die reden hebben we ons biobased assortiment nóg verder uitgebreid met geweven en niet-geweven PLA. Ben jij ook klaar voor deze duurzame stap voorwaarts?

Voor alles in infra dat meer dan een aantal maanden mee moet gaan, leveren wij polypropyleen (PP) geotextiel. Perfect voor toepassing als bijvoorbeeld antiworteldoek, maar vanuit duurzaam oogpunt niet de meest verantwoorde optie. Gelukkig kun je bij TEFAB óók kiezen voor geotextielen op natuurlijke basis die jaren meegaan en geen (micro)plastics achterlaten in het milieu.

 

Maak kennis met PLA

Wat is PLA?

PLA is een afkorting van het Engels polylactic acid. Het is een biologisch afbreekbaar natuurlijk plastic, geproduceerd uit melkzuur van hernieuwbare plantaardige grondstoffen, zoals maiszetmeel of suikerriet. Biologisch afbreekbaar betekent dat het door micro-organismen (schimmels en bacteriën) kan worden afgebroken tot CO2, dat dan wordt opgeslagen in de bodem. Het zegt daarentegen niets over hoeláng het duurt voordat het volledig afgebroken is. Afhankelijk van de structuur, samenstelling en toepassing van het materiaal kan het letterlijk járen meegaan zonder verlies van eigenschappen en kwaliteit.

Waarvoor kun je PLA gebruiken?

Geweven en niet geweven, PLA is de ideale grondlegger voor veel infratoepassingen:

• Op vlakke of licht bollende oppervlakten, zoals rotondes

• Op hellingen, zoals oevers, taluds en dijken

• Langs lange trajecten met heggen en hagen

• Als ecologisch verantwoord antiworteldoek

• Voor toepassingen waarbij zeer goede waterdoorlaatbaarheid een vereiste is

• Voor breed- of diepwortelende begroeiing van infrawerken

 

Wat is er zo bijzonder aan het PLA van TEFAB?

De kwaliteit van ons PLA non-woven geotextiel is écht 100% biobased. Met andere woorden: het is gemaakt zonder gebruik van PP-netten of PP-draad. Het is bovendien een erg makkelijk te verwerken materiaal. De voordelen van dit alles:

• Je bespaart op kosten voor arbeid, grondstoffen, onderhoud.

• Het materiaal kan ‘biodiversiteit-veilig’ blijven liggen als verantwoorde basis voor compost op de lange termijn.

• Je betaalt hierdoor geen verwijderingskosten.

 

Meer weten?

Onze geotechnisch adviseurs adviseren je graag over PLA als de duurzame basis voor uw GWW-, infra- en geotechnisch werk. Je bereikt hen via +31 (0)162 455 515 of sales@tefab.nl.

 

Ook benieuwd naar de rest van ons biobased assortiment? Klik hier.

Geplaatst op 1 september 2023