Grote infiltratievelden voor distributiecentrum in Gilze

Whatsapp image 2022 03 09 at 2.45.15 pm (10)

Aan de Burgemeester Krollaan in Gilze, dicht bij het hoofdkantoor van TEFAB, wordt er hard gewerkt aan drie infiltratievelden bij het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Broekakkers. Voor deze thuiswedstrijd leverde TEFAB Non Woven geotextiel om de infiltratiekratten van DWTN te bekleden. Een vertrouwde combi die dienst doet voor een oppervlakte van 1600m3.

Watermanagement

Wat moet er gebeuren op braakliggend terrein voordat het een nieuwe functie kan vervullen? Juist, regenwatermanagement invoeren. DWTN is als specialist op het gebied van afwatering bij dit project ingeschakeld om de natuurlijke waterkringloop te imiteren. Het regen- en afvalwater wordt veilig opgevangen en gescheiden om wateroverlast te reduceren met behulp van pompputten en olieafscheiders, ook geleverd door DWTN.

Ideale combinatie

De kratten en Non Woven geotextiel worden vaak samen gebruikt in infiltratieprojecten. De verklaring is simpel, het werkt gewoon goed samen. Net zoals TEFAB en DWTN. Marcel Diederen, eigenaar van DWTN, laat weten dat ze voor soortgelijke projecten altijd aankloppen bij TEFAB. ‘Voor het infiltratieproject in Gilze hebben we naast onze infiltratiekratten ook geotextiel nodig. Dat regel ik al jaren met TEFAB en dat verloopt goed. Zo zijn we elkaar tegengekomen en daarin vullen we elkaar aan. TEFAB is de logische keuze voor ons.’ Het geselecteerde geotextiel van TEFAB heeft filterende eigenschappen waardoor het waterdoorlatend is maar zand en ander bodemmateriaal buitenhoudt.

 

Stevige bodem nodig

Dit project is met drie infiltratievelden een vrij grote klus. Bij DTWN denken ze vooruit en daarom zijn er kratten die geschikt zijn voor zwaar verkeer geleverd. Marcel: ‘Daardoor kom je niet voor verassingen te staan.’ Ook het geotextiel kan tegen een stootje. Met het innovatieve karakter van TEFAB en 30 jaar ervaring is technische kennis en montagegemak duidelijk aanwezig in de geleverde materialen.

 

Toepassing

Door het NW16 geotextiel van TEFAB boven en onder de Rigofill ST. infiltratiekratten van DWTN aan te brengen gaat het grondwater vervuiling tegen.

De hydraulische eigenschappen van NW16 geotextiel stimuleren de opbouw van een natuurlijke bodemfilter in de aangrenzende bodem wat zorgt voor filtratiestabiliteit op de langere termijn. De technische details spreken voor zich: Non Woven geotextiel is gemaakt van thermisch gebonden PP nonwoven stapelvezel en een waterdoorlatendheid tot 85 l/m²s. De uniforme treksterktes lopen in alle richtingen op tot 16 kN per meter breed.

Vooruitgang

Het complete project is in de zomer 2022 opgeleverd. In de tussentijd worden de infiltratiekratten en het geotextiel verwerkt. Door de kwaliteit van beide materialen is tussentijds onderhoud vrijwel onnodig en blijft de constructie zeker een eeuw functioneel. Dat scheelt tijd, geld én bespaart grondstoffen.

Projectdetails

Projectnaam: Infiltratievelden distributiecentrum Gilze

Opdracht aan TEFAB: Geotextiel voor infiltratievelden

Materialen:

–  Non Woven geotextiel

–  PP infiltratiekrat Rigofill ST

Opdrachtgever: DWTN als klant van TEFAB

Benieuwd naar wat TEFAB voor uw project kan betekenen? Neem contact op met onze afdeling verkoop via sales@tefab.nl of via +31 (0)162 455 515.