Klaprozen in Kinderdijk

Maatwerk steilbouw 2

Voor een project in de omgeving van Kinderdijk hebben we in samenwerking met verschillende aannemers op maat gemaakte steilbouw wanden aan de zijkant van de fietsroute gerealiseerd. In de polder zijn er op eilanden beschermende kokoswanden aangebracht.

Voor het verstevigen van de steile wanden naast de fietsroute leverden we op maat gemaakte metalen gaaspanelen, Enkagrid PRO40 en Enkamat 7210. Met deze materialen is een gewapende grondconstructie ontstaan. De interne stabiliteit is flink verhoogd en kan weer tegen een stootje. Het heeft even geduurd maar zoals u ziet zijn de wanden helemaal opgebloeid met klaprozen.

In de tussentijd zijn er eilanden gemaakt met opgespoten bagger om de omgeving te vergroenen. Om te voorkomen dat de ingezaaide eilanden de kans niet krijgen om dicht te groeien hebben we met een simpele maar effectieve methode toegepast.

Een net van kokosgaas, omhooggehouden door bamboestokken zorgt ervoor dat dieren zoals ganzen en andere graasdieren niet te dichtbij komen. Een bijkomend voordeel is dat het kokosweefsel vanzelf weer vergaat en de natuur niet verstoort.

Benieuwd naar wat wij voor uw (maatwerk) projecten kunnen betekenen? Neem contact op via +31 (0) 162 455 515 of sales@t-f.nl

Dsc06443 1030x685
Maatwerk steilbouw 2
Maatwerk steilbouw
Kinderdijk kokosnet tegen vraat van ganzen enz.
Hboweek20 ©ceesvdwal 20
Kinderdijk kokosnet tegen vraat van ganzen enz. 3